Az oldalon, mint mindenki, mi is használunk cookie-kat. Ha elfogadja őket, kérjük kattintson a gombra!

TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐK #3: HALOLAJAK: A LAZACOLAJ

A halolajakat – nem meglepő – halakból vonják ki. Leggyakrabban a lazac olaját használjuk, amit vadvízi, vagy tenyésztett lazacok húsából préseléssel nyernek. Fontos, hogy ez a préselési folyamat minél alacsonyabb hőmérsékleten történjen, így lehet maximalizálni a hatóanyag tartalmat.

A lazacolaj kedvező hatásait a benne magas koncentrációban meglevő omega-3 és omega-6 telítetlen zsírsavak okozzák. Ezek közül az omega-3 az, ami a kutyák és a macskák szempontjából különösen fontos.

Az omega-3 és omega-6 zsírsavak egyes kutatások szerint emberben javítják az agyi folyamatokat, csökkentik a koleszterint, és kedvező hatással vannak a bőrbetegségek tüneteinek enyhítésére.

A kutyák és a macskák számára a fenti hatások nem mellékesek, de náluk a lazacolajat elsősorban a szőrzet minőségének – selymességének, puhaságának, fényének – javítására adagoljuk.

  

A kölyökkutyák idegrendszeri fejlődésében is jelentős szerepet játszanak az omega zsírsavak, így náluk is jelentősége lehet a lazacolaj bevitelének, illetve az idősödő kutyák agyi problémáinak megjelenését is késleltethetik.

Amikor ajánlott:

·         Ha javítani szeretnénk kedvenceink szőrzetének minőségén

·         Bőrallergiás tünetek csökkentésére

·         Kölyökkutyák elválasztás utáni táplálásában

·         Idősödő kedvencünk agyi leépülésének megelőzésére

Amikor nem ajánlott:

·         Ha a kedvencünk allergiás a halból készült ételekre

·         Kölyökkutyák esetén előfordul, hogy a tápjukban már megtalálható a lazacolaj, így ebben az esetben etetése felesleges

 

„Mert mindig felelősek leszünk azért, amit megszelídítettünk” (A kis herceg)